返回列表 發帖

[心得分享] 叻 D 2012 年倉

閉完關,由 TA 派轉投了 FA 派

試下將學得的知識用係市場上驗證一下

同埋對後市有咩睇法都會係度講下

大體上今年都係照呢張圖黎玩
7 月係發債高峰,8 月係低谷
希望係七月底搵到個靚位做淡,目標為國企指數

仲記唔記得韓農黎香港示威,眨下眼已經 7 年
除左睇韓農過關斬將的英姿外,WTO 個會講咩更加影響我地每一日的生活,但係又有幾多人關心過呢

---------------------------------------------------------------------------
世贸同意2013年前取消农业补贴

据新华社消息 昨天晚上,世界贸易组织第六次部长级会议通过《部长宣言》后,在香港会议展览中心闭幕。

根据《部长宣言》,发达成员和部分发展中成员2008年前向最不发达国家所有产品提供免关税、免配额的市场准入;发达成员2006年取消棉花的出口补贴,2013年年底前取消所有形式农产品出口补贴。

取消棉花补贴将使中国棉农受益。国际援助机构乐施会在世贸组织香港会议前发表的一份报告中说,美国政府的棉花补贴造成大量价格便宜的棉花流入中国市场,使中国棉农遭受重大损失。但是,中国是棉花进口大国,国际市场棉价上涨可能会使中国的纺织服装业面临一定压力。

同埋對後市有咩睇法都會係度講下 A07 ...
neddylo 發表於 2012-7-20 10:59 AM

入黎支持neddy兄, 順便睇下有咩取經

同埋對後市有咩睇法都會係度講下 A07 ...
neddylo 發表於 2012-7-20 10:59

搞鬼你! 好做唔做,做FA,無前途呀你!

搞鬼你! 好做唔做,做FA,無前途呀你!
LG338 發表於 2012-7-25 16:22

FA 有咩得罪左你 ?

FA 有咩得罪左你 ?
neddylo 發表於 2012-7-25 16:25

你唔識字呀! 有問題你唔識自己分析呀!成日問我黠呀!做咩成日叫人做FA。唔識用整壞又叫人做FA,咁鐘意FA,自己請個T A做飽佢。

R 晒頭

不過算啦,我寫自己野就得,o岩唔o岩閣下睇恕小弟不會負責

R 晒頭  

不過算啦,我寫自己野就得,o岩唔o岩閣下睇恕小弟不會負責
neddylo 發表於 2012-7-25 17:04

老細,有咩好介紹? 市道唔好,似生個如做熟,不如搞TA啦!有把握呀!

你地兩個邊個思覺失調...?

不過我都有汗耳蒙失調, 我唔會歧視你地的...