返回列表 發帖
仲未停
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

美銀預警:美股陷陰陽魔界 五窮要走人
05月18日(一) 21:42 on.cc

【on.cc東網專訊】美銀美林預警,指出 ...
投資初哥 發表於 2015-5-19 16:08

美國走資? EURUSD 向一算出發

第三日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

但梘匯轉弱喎
投資初哥 發表於 2015-5-20 14:29

今日可能EUR 轉USD > 轉HKD

美匯指數連抽三個交易日, 多得R元唔少
投資初哥 發表於 2015-5-20 14:50

睇R元估估市今日唔Work

巴西出口及投資促進局發聲明指,比亞迪(01211.HK)  +3.200 (+6.387%)    沽空 $3.62千萬; 比率 7.343%   將會投資1.5億雷亞爾(折合約4,980萬美元),在巴西興建一個太陽能電池板廠房。比亞迪預計,這家位於聖保羅的工廠,年產量可以達400兆瓦的太陽能電池板。

比亞迪同時又準備在巴西建設一個研發中心,開發電動汽車、電池、智能電網、太陽能源和照明等技術,計劃在2017年前,在巴西投資約10億雷亞爾。(ta/a)(報價延遲最少十五分鐘。沽空資料截至 2015-05-20 16:25。)

Another 566?

尾債息重新掉頭向上
投資初哥 發表於 2015-5-21 11:38

製造通脹, 九月加息...

Mining oil 睇高一線.... 當然仲有TBT

光伏

產能過剩中

而且低油價之下無市場
neddylo 發表於 2015-5-21 11:03

如果買光伏, 我寧願買FSLR, 大6光伏太貴

唔會啦....央行仲寬鬆緊
要大跌有難度

不過黎緊有幾會要收緊貨幣,到時就係戲玉  ...
neddylo 發表於 2015-5-21 13:30

仲要考慮政改表決, 點都要做好D氣氛卦

金日係272-278區間橫行既第11日, 等FED金口一開就爆邊?
投資初哥 發表於 2015-5-21 14:32

如果九月都加唔到息, 到底係好消息定壞消息