返回列表 發帖
老散堅決唔比跌

老散堅決唔比跌
neddylo 發表於 2015-4-30 02:02 PM

咩樹

5月前膽:鄧聲興相信5窮機會微
04月30日(四) 13:30 on.cc

展望恒指5月走勢,君陽證券行政總裁鄧聲興表示,「5窮」出現機會較微,因港股在與內地有互聯互通機制下,會受到內地股市推動,至今升幅亦較預期快及大,料資金會持續流入港股的力度大;再者,他認為內地政策面亦有利股市。

他估計,恒指短期內未必能衝上30,000點,先在28,000點「抖抖氣」,待A股再升時,恒指會於5月底至6月跟隨上升步伐,預料5月恒指波幅為28,000點至28,800點。

他補充,看好保險股前景,因穩陣及受惠A股走勢,加上業績表現亦較好,待保險股回調時宜吸納。至於重組概念炒作股則要審慎,如石油股之需求持續疲弱。
Don't believe what you see, just believe what you trust!

老散堅決唔比跌
neddylo 發表於 2015-4-30 14:02

有咩? 咁就要追沽

睇黎又插280樓下

5月應該會有大波波
Don't believe what you see, just believe what you trust!

佢地Mark 緊5月開價...

By the way, 希臘CDS(5年) 2767.3999 (-29.21), 最高去過4239...

阿爺鍾意放假先QE
姿迷 發表於 2015-4-30 11:08

QE 就唔會

消息小弟估會有

但應該唔係好野

佢地Mark 緊5月開價...

By the way, 希臘CDS(5年) 2767.3999 (-29.21), 最高去過4239...  ...
姿迷 發表於 2015-4-30 02:50 PM

近排德佬反應好大, 比其他地區指數都大

QE 就唔會

消息小弟估會有

但應該唔係好野
neddylo 發表於 2015-4-30 14:56

HSI期指分鐘圖一浪低於一浪, 冇得救了