返回列表 發帖
大屎咁平, 有咩理由唔掃
用希仔做煙幕, 密密吸
Don't believe what you see, just believe what you trust!

依家 ECB 都話唔到事

要睇希豬公投結果
neddylo 發表於 2015-7-2 11:50 AM

只要ECB包底哂其他豬國債, 只有希仔個D由佢爆, 就解決傳染性
而家個遊戲規則根本就係, 肯跟R盟規矩, 就繼續俾錢你使, 唔跟你就自生自滅

R盟已經放棄左係星期日前再傾, 會都唔再開, 可以話冇計傾了, 只剩低兩個選擇
原本睇佢仲不斷KEEP住開會, 可能有轉雞, 但似乎希辣太不識時務, 唯有殺一警百, 希辣都係脫R在望了
Don't believe what you see, just believe what you trust!

只要ECB包底哂其他豬國債, 只有希仔個D由佢爆, 就解決傳染性
投資初哥 發表於 2015-7-2 11:53

小弟都係咁估
如果希豬真係脫歐
ECB 就會加大買債穩住其他歐豬國
但始終唔能夠長久

希豬單野都會慢慢發酵,呢點先最恐怖

上證破底價

睇黎要出台 "只準買不準賣" 政策先掂

上證破底價

睇黎要出台 "只準買不準賣" 政策先掂
neddylo 發表於 2015-7-2 02:16 PM

又企唔穩
仲要俾D時間

另一危機係老尾收水,QE時唔知有幾多流動性從各方法流入央媽市,央媽依家托市可能會成為老尾提款機,直至流動性用完

之前央媽講得太多,依家唔做野分分內亂,亞投行,地方債,SDR,再加A股托市,睇阿爺有幾多彈藥

另一危機係老尾收水,QE時唔知有幾多流動性從各方法流入央媽市,央媽依家托市可能會成為老尾提款機,直至流 ...
姿迷 發表於 2015-7-2 18:38

外國資金早在上年已經開始撤出 A 股

PE炒到百倍以上既股,鬼佬只會嫌走得慢
係中國人自己當寶

依家炒到爆煲大跌,果然又搬返外國勢力出黎

外國資金早在上年已經開始撤出 A 股

PE炒到百倍以上既股,鬼佬只會嫌走得慢
係中國人自己當寶

依 ...
neddylo 發表於 2015-7-2 21:42

共慘黨思維,好野自己公勞,
    衰野就人地害