返回列表 發帖
中證監:向涉嫌市場操縱行為專案核查

A股股災,內地市場連日盛傳有人「惡意沽空」,刻意造低股市。中證監決定出手,更稱要對涉嫌「市場操縱」行為進行立案調查。

中證監今晚又在微博連夜發「問答文」。對於有指惡意做空是近期跌市主因,中證監新聞發言人張曉軍回應,留意到近期股市出現較大幅度下跌,股指期貨合約價格也出現大幅下挫。根據證券和期貨交易所市場監察異動報告,中證監決定對涉嫌市場操縱、特別是跨市場操縱的違法違規線索,進行專案核查。對於符合立案標準者,將即時立案,甚至送交公安查辦。

=============================

邊個大手沽就係惡意造空

中證監:向涉嫌市場操縱行為專案核查

A股股災,內地市場連日盛傳有人「惡意沽空」,刻意造低股市。中證監 ...
neddylo 發表於 2015-7-3 09:14 AM

你,你,你, 冇錯就係你, 唔准賣
屈機政策

你,你,你, 冇錯就係你, 唔准賣
屈機政策
投資初哥 發表於 2015-7-3 09:37

不過都係插水

不過都係插水
neddylo 發表於 2015-7-3 09:45 AM

老爺鬥唔過大媽
大媽走都走唔切

老爺鬥唔過大媽
大媽走都走唔切
投資初哥 發表於 2015-7-3 09:53

政府只可以托起國企股

對中小股完全無操控力

上證數浪差唔多跌完

如果唔係更大級別的跌浪的話......

浪的結構無被破壞,證明政府救市完全無效

上證數浪差唔多跌完

如果唔係更大級別的跌浪的話......

浪的結構無被破壞,證明政府救市完全無效  ...
neddylo 發表於 2015-7-3 10:05 AM

唔使理老爺, 該出手時就出手

既然咁多招都頂唔住, 大媽唔聽話, 睇黎老爺要試下09年個頂先
Don't believe what you see, just believe what you trust!

唔使理老爺, 該出手時就出手
投資初哥 發表於 2015-7-3 10:12

等希豬公投結果先行動

既然咁多招都頂唔住, 大媽唔聽話, 睇黎老爺要試下09年個頂先
投資初哥 發表於 2015-7-3 10:14

唔排除

但跌幅已巨大,今日再大低開
小弟睇係消耗性裂口

數浪亦數到 5 浪 5 ,剛剛好

大媽準備反攻