返回列表 發帖
小弟直覺判斷咋
-去年開始用低油價打擊俄佬油企目的應該基本達成
-老尾可以靠賣油幫補下財赤, 賣得愈貴當 ...
投資初哥 發表於 2015-10-30 14:49

呢幾年世界經濟唔會有咩實質增長
唔衰退就偷笑
整體石油需求唔見得會改善

同時中東局勢不穩,軍費開支增加
更加要賣多 D 油填補預算缺口

除非真係去到打仗,油價先有機會反彈 ,但只係暫時

呢幾年世界經濟唔會有咩實質增長
唔衰退就偷笑
整體石油需求唔見得會改善

同時中東局勢不穩,軍費開支
更加要賣多 D 油填補預算缺口
...
neddylo 發表於 2015-10-30 03:03 PM

小弟估老尾唔會低價焗賣咁ON居姐
尤其係佢賣個D係陳年貨底...

週線圖頂到 20 週線穿頭破腳

凶兆

週線圖頂到 20 週線穿頭破腳

凶兆
neddylo 發表於 2015-10-30 04:03 PM

226典, Bcup波都未夠, 前面D氣墊唔夠, 墊高左先講啦

226典, Bcup波都未夠, 前面D氣墊唔夠, 墊高左先講啦
投資初哥 發表於 2015-10-30 16:09

通常跌勢之後反旦到20 週線不破

之後都係大大鑊

通常跌勢之後反旦到20 週線不破

之後都係大大鑊
neddylo 發表於 2015-10-30 04:13 PM

反正經濟都no hope, 大唔大獲都茅咩所偽了...
沒有憧憬過, 所以也不會有失望...
上帝要你滅亡, 必先令你瘋狂
沒有瘋狂過, 滅不滅亡都冇咩感覺...

現時市場, 對經濟沒有憧憬
anticipating declining economy
Don't believe what you see, just believe what you trust!

反正經濟都no hope, 大唔大獲都茅咩所偽了...
沒有憧憬過, 所以也不會有失望...
上帝要你滅亡, 必先令 ...
投資初哥 發表於 2015-10-30 16:22

反瘋狂一樣開心啫

反瘋狂一樣開心啫
neddylo 發表於 2015-10-30 04:32 PM

最正係長期唔多郁, 冰河

央行:允許在自貿區設合資證券公司 外資持股不超49%

10月30日下午,中國人民銀行、商務部、銀監會、證監會、保監會、外匯局、上海市人民政府關於印發《進一步推進中國(上海)自由貿易試驗區金融開放創新試點 加快上海國際金融中心建設方案》的通知,在“擴大金融服務業對內對外開放”條例中提到,允許外資金融機構在自貿試驗區內設立合資證券公司,外資持股比例不超過49%。

方案第四部分“不斷擴大金融服務業對內對外開放”第十八條提到,允許外資金融機構在自貿試驗區內設立合資證券公司,外資持股比例不超過49%,內資股東不要求為證券公司,擴大合資證券公司業務范圍。允許符合條件的外資機構在自貿試驗區內設立合資證券投資咨詢公司。