返回列表 發帖
何以見得 ???
neddylo 發表於 2015-10-30 02:24 PM

小弟直覺判斷咋
-去年開始用低油價打擊俄佬油企目的應該基本達成
-老尾可以靠賣油幫補下財赤, 賣得愈貴當然愈好
-沙特挨幾年世界之後, 應該都差不多冇幾多子彈剩了, 而且近排似乎內部權力有D不穩定

仲有一個不穩定因素, 例如爆發戰爭
Don't believe what you see, just believe what you trust!

呢幾年世界經濟唔會有咩實質增長
唔衰退就偷笑
整體石油需求唔見得會改善

同時中東局勢不穩,軍費開支
更加要賣多 D 油填補預算缺口
...
neddylo 發表於 2015-10-30 03:03 PM

小弟估老尾唔會低價焗賣咁ON居姐
尤其係佢賣個D係陳年貨底...

週線圖頂到 20 週線穿頭破腳

凶兆
neddylo 發表於 2015-10-30 04:03 PM

226典, Bcup波都未夠, 前面D氣墊唔夠, 墊高左先講啦

通常跌勢之後反旦到20 週線不破

之後都係大大鑊
neddylo 發表於 2015-10-30 04:13 PM

反正經濟都no hope, 大唔大獲都茅咩所偽了...
沒有憧憬過, 所以也不會有失望...
上帝要你滅亡, 必先令你瘋狂
沒有瘋狂過, 滅不滅亡都冇咩感覺...

現時市場, 對經濟沒有憧憬
anticipating declining economy
Don't believe what you see, just believe what you trust!

反瘋狂一樣開心啫
neddylo 發表於 2015-10-30 04:32 PM

最正係長期唔多郁, 冰河

央行:允許在自貿區設合資證券公司 外資持股不超49%

10月30日下午,中國人民銀行、商務部、銀監會、證監會 ...
neddylo 發表於 2015-10-30 08:20 PM

武乘義

香港上月人民幣存款跌8.5% 降至8954億元人民幣

本港上月人民幣存款跌8.5%

金管局公布,9月份香港人民幣存 ...
neddylo 發表於 2015-10-30 10:13 PM

典解淫文幣唔貶值呢?!

淫仔貶對腥梘姣,但係對老爺有風險。。。