返回列表 發帖
深市平均 PE 53 倍
深市中小板 67 倍
創業板 111 倍

比你沽唔沽 ?

唔出奇架, 如果老爺唔俾放的話
投資初哥 發表於 2015-12-28 16:12

依家就係唔比放先維持到個價

一解禁就猛鬼出籠

依家就係唔比放先維持到個價

一解禁就猛鬼出籠
neddylo 發表於 2015-12-28 04:20 PM

老爺成日都死頂架啦
最核心問題係要估邊日老爺頂唔住了
暫時老爺應該仲有本錢頂

老爺成日都死頂架啦
最核心問題係要估邊日老爺頂唔住了
暫時老爺應該仲有本錢頂 ...
投資初哥 發表於 2015-12-28 16:23

不過咁講,小弟唔認為依家係死頂

係之前未承受到呢個跌幅,依家先開閘放班嘩鬼出黎
等莊家推起既股都爆晒
市場先會回歸價值投資

不過咁講,小弟唔認為依家係死頂

係之前未承受到呢個跌幅,依家先開閘放班嘩鬼出黎
等莊家推起既股 ...
neddylo 發表於 2015-12-28 04:27 PM

老爺一爆親, 應該會見到火燒連環船, 一環扣一環, 骨牌一塊接一塊
估屎->留屎->銀太/債屎->會屎
老爺: 搏唔過...

中國 D 大戶都沈迷玩中小股玩內幕圈錢
當中仲牽涉到證監,央行等人

習大大由 13 年尾就提出IPO注冊制
一直拖拖拉拉
就係因為 IPO 注冊制一開,殼不再稀缺,舊有呢種玩內幕爆炒模式就會玩完
呢班人一直抵抗

8 月股災後 9-10 月證監央行地震
11 月拉埋大莊家徐翔
12 月證券法就通過
下年 3 月正式開始注冊制

將會標誌著中國股市的新一頁

中國 D 大戶都沈迷玩中小股玩內幕圈錢
當中仲牽涉到證監,央行等人

習大大由 13 年尾就提出IPO注冊制
一直 ...
neddylo 發表於 2015-12-28 04:52 PM

But I don't feel any change in the market...

But I don't feel any change in the market...
投資初哥 發表於 2015-12-28 16:55

遊戲規則轉變
市場生態就會跟住變

依家係中小股最後爆倉期
爆完資金就要搵真正有成長的股票去買

市場見底之前仁仔要再跌下

為之後的升值創造空間,唔係吸引唔到外豬

遊戲規則轉變
市場生態就會跟住變

依家係中小股最後爆倉期
爆完資金就要搵真正有成長的股票去買  ...
neddylo 發表於 2015-12-28 04:59 PM

雖然有道理, 但係大6D細莊真係姣多, 大6人唔知要幾耐先會化