返回列表 發帖
不如直接話大股東以後唔准沽算啦

不如直接話大股東以後唔准沽算啦
neddylo 發表於 2015-12-30 09:28 AM

所以老爺可以做到咁高既屎盈率
鐘角估屎的高估值, 加入了鐘角正苦的統治權威價值

所以老爺可以做到咁高既屎盈率
鐘角估屎的高估值, 加入了鐘角正苦的統治權威價值 ...
投資初哥 發表於 2015-12-30 09:37

睇下可以頂幾耐

睇下可以頂幾耐
neddylo 發表於 2015-12-30 09:50 AM

正苦威權一旦奶野, 就玩完

鐘角由正苦主導計劃式牛屎, not a free market...
Don't believe what you see, just believe what you trust!

正苦威權一旦奶野, 就玩完
投資初哥 發表於 2015-12-30 09:50

其實咁小弟就唔明做乜要搞注冊制

加入新供應又唔比價跌

係唔可能既事

不如一直咁審批制咪算鬼數

其實咁小弟就唔明做乜要搞注冊制

加入新供應又唔比價跌

係唔可能既事

不如一直咁審批制咪算鬼數  ...
neddylo 發表於 2015-12-30 09:58 AM

轉左制, 老爺就可以卸責, 可以賴係市場行為

轉左制, 老爺就可以卸責, 可以賴係市場行為
投資初哥 發表於 2015-12-30 10:22

咁又係

即係大股東想偷步沽唔得
要大家一齊落地獄

或者咁講, 再落去老爺已經承擔、承托唔住, 唔想個正拳同個經濟一齊埋單, 唯有斬斷正拳同經濟之間既必然責任關係, 代罪羊係市場
一放左手, 有咩冬瓜豆腐, 都係市場自己要面對的, 老爺係冇責任, 咁既話, 即使有樹, 正拳都可以保住, 唔使受千萬暴民所指...
Don't believe what you see, just believe what you trust!

報道指人行暫停個別外資行部分外匯業務
2015/12/30 11:53 阿思達克財經新聞

《路透》引述三位消息人士報道,人民銀行對個別外資銀行進行窗口指導,暫停其跨境及其參加行境內外匯業務至明年3月底,被暫停的外匯業務包括現貨平盤等。

消息人士指,由於近期在岸與離岸價差較大,從事套利交易將獲利豐厚,央行此舉旨在進一步堵住套利渠道。

報道續稱,至少兩家外資行於本周一已收到央行書面通知,為了防止跨境套利,不排除陸續有境內銀行的外匯業務被叫停。