返回列表 發帖
大6開始玩鬥快菇菇
Don't believe what you see, just believe what you trust!

7%

好野~~ 提早收工
neddylo 發表於 2016-1-7 09:59 AM

諗落都幾姣, 日日都可以白賺人工

央行出手救匯率

應該今浪完啦
neddylo 發表於 2016-1-7 10:24 AM

提爆老爺D外儲先

內地計劃本月中旬召開中央企業負責人會議
2016/01/07 08:17 阿思達克財經新聞

據《中國證券報》報道,中央企業負責人會議將於本月中旬召開。會議將圍繞深化改革、提質增效、處置「殭屍企業」、優化資源配置、加強國資監管、強化監督、推進「雙創」等七個方面全面部署2016年相關國資國企改革發展工作。
Don't believe what you see, just believe what you trust!

中國貨幣網:一些投機勢力試圖炒作人民幣牟利 不代表真正市場供求

中國央行直屬單位中國外匯交易中心主辦 ...
neddylo 發表於 2016-1-7 11:54 AM

唔符合宮方睇法就定義為投機細力...

證監會發減持新規:大股東3個月內通過集合競價拋售不得超1%

中國證監會本週四(7日)發佈上市公司大股東減 ...
neddylo 發表於 2016-1-7 11:55 AM

即係可以菇菇

呢幾日明顯係惡意攻擊
neddylo 發表於 2016-1-7 12:03 PM

因為屎場脆弱, 一打就散
因為存在呢種脆弱的面貌, 投機者才可以得手
責任並非一面倒在投機者, 宮方有能力的話, 就應該預防/避免到
如果經濟、市場信心非常強健, 沽空者根本無處下手, 尤其係老爺呢種散戶佔多屎場

國內形勢造成
要穩增長 (印錢)
又要增加赤字

資金又流出中

唔做你世界都對唔住自己  ...
neddylo 發表於 2016-1-7 12:21 PM

呢種就係市場
老爺到宜家都仲未明白...
只要操作上冇違反交易規定, 就係合法市場行為...

規矩係佢定
半夜雞叫又得
負責人"被失蹤"又得

但離岸佢就吹唔漲  ...
neddylo 發表於 2016-1-7 12:40 PM

屎場如果唔like某度既規矩, 就會選擇遠離某區屎場
所以有左一熔就斷雞仔, 可能屎埸會覺得難套現左, 於是走人

報導稱人行考慮出台更多措施避免匯率大幅波動
2016/1/7 13:29 Infocast

<匯港通訊> 據報導,中國央行考慮除干預外更多措施,以避免人民幣匯率大幅波動。考慮的措施主要為限制游資特別是外資炒作,或者利用離岸在岸匯差進行套利;還將加大對虛假貿易背景交易的核查力度。