返回列表 發帖
通常最後結果都係銀主盤, 貨俾銀行, 大眾存款就拎走
投資初哥 發表於 2016-3-1 10:23

所以呢下有最後一升的意味....而樓市一爆

破壞力恐怕比上年股災更甚

唔豬點解hkcash個上傳圖片功能失效左...
唯有放去第度:

關係都幾明確
Don't believe what you see, just believe what you trust!

唔豬點解hkcash個上傳圖片功能失效左...
唯有放去第度:

關係都幾明確
投資初哥 發表於 2016-3-1 11:29

依家圖都 up 去呢度
https://na.cx/

小弟認為今次唔會再玩搖搖板
因為大莊家出得貨,跌幅就唔係 2014 年果度程度
銀行手上的樓契大幅貶值
1. 銀行壞賬上升
2. 抽緊金融體系資金鏈

依家圖都 up 去呢度

小弟認為今次唔會再玩搖搖板
因為大莊家出得貨,跌幅就唔係 2014 年果度程度
...
neddylo 發表於 2016-3-1 11:37 AM

小弟只想指, 估屎要等樓屎炒左先
要比翼雙飛, 除非夠多$$$
所以通常都係樓屎bad news=估屎good news

分分中到比翼雙飛就係極限之時
Don't believe what you see, just believe what you trust!

所以通常都係樓屎bad news=估屎good news ...
投資初哥 發表於 2016-3-1 11:40

就係中國一直都有股市樓市搖搖板呢個講法

小弟先會話今次唔會囉,樓市一爆就流動性危機了,股點會好

就係中國一直都有股市樓市搖搖板呢個講法

小弟先會話今次唔會囉,樓市一爆就流動性危機了,股點會 ...
neddylo 發表於 2016-3-1 11:46 AM

通常最尾槓桿放到最大, 人心最盛, 可以達至全面盛世
不論係咪按以往規律
只要樓屎宜家再次起步先, 估屎遲早都會再起步...

暫時大中城市上升%仲未到極點, 即係樓屎未到最旺, 上證仲未雞夠

想知老爺幾時返生, 望住佢個融資餘額就duck

所以通常都係樓屎bad news=估屎good news ...
投資初哥 發表於 2016-3-1 11:40

定係估市因樓市果? 上年估市大跌, 豬金冇出路, 加上走唔到出去, 唯有炒樓....